2009. január 25., vasárnap

Csirkemell tojással


Az elmúlt hétvégén sajnos mind a két nap dolgoznom kellett, így kedves családomra nem igazán jutott időm főzni. Gondoltam ma este alkotok nekik valami finomat. Lentebb látni a málnahabos csókokat, amit a Laluval közösen alkotunk. Itten pedig a ma esti vacsink látható.
Évek óta állandó dillemám, hogy mit főzzek vacsorára/ebédre. Néha egyszerűen úgy érzem semmit nem tudok főzni, mert nem jut eszembe semmilyen kaja. /Alapvetően imádok főzni, de néha a hátamközepére kívánom az egész konyhai rabszolgamunkát./
A receptke
A csirkemellet apró kockára vágom sóval, borssal és majoránnával fűszerezem. Egy téglalap alakú sütőalkalmatosságot (pl. pástétom sütő, vagy ilyen formájú jénaitál) kibélelek baconszeletekkel. A fűszeres csirkekockákat megforgatom egy kis lisztben, majd bepakolom őket egymás mellé a baconra. Mikor egy szint már tele van 2 felvert tojást öntök rá, és reszelek rá egy kis sajtot is. Ezt kétszer-háromszor megismétlem, amíg tele lesz az edény, majd a tetejét is jól betakarom baconnal. (Lehet közé egy rétegben esetleg kaliforniai piros paprikát tenni, mert azzal nagyon mutatós, de sajnos én évek óta nem ehetek paprikát semmilyen formában, így nálunk ez kimarad belőle.) Utána a sütőben szép lassan sütögetem.
Ma este mi párolt káposztával és krumplipürével ettük, de nagyon finom rizzsel is.

1 megjegyzés:

endivia írta...

hűűű, ezért az ötletért külön köszönet!!!